IMG_2318.jpg

For thousands of years, dyers were highly appreciated for their craft of transforming plants in vibrant colours for the adornments and clothes of the human kind. Today, the precious knowledge of using surrounding plants to decorate textiles has been buried by mass production, but slow design is gently recovering the richness of investing in a natural process.

This is a call for the curious, the sensorial, the artists, the witches and the mothers that want to connect to the ancient practice of people coming together to study the healing power of plants on natural textiles.

🌿

We’ll spend four hours together connecting with nature and learning how to transform it in magical colours, using simple techniques. We will use seasonal local plants to (re)create natural landscapes on textiles.

❣️

Andreea Tron is a witch, a natural dyer, an architect, a nature lover, a cat mother, a seamstress and a kind human being.

After years of travels and moving from country to country to study and work, she came back home to Romania in 2017 and pursed her love for textiles and natural dyeing by founding Atelier Tron, a studio that focuses in making textile objects that teach us to be kind to ourselves, to others and to the world.

Although natural dyeing started as a way of reconnecting with the countryside she grew up in and as a way of reestablishing a relationship with nature, a few workshops in Asia and an intensive course in Spain later she transformed this personal search into a form of clear and natural expression.Romana:


Timp de mii de ani vopsitorii erau apreciați pentru meșteșugul transformării plantelor în culorii vii destinate podoabelor și veșmintelor. Astăzi, acesta îndeletnicire prețioasă de a folosi plante pentru a decora textile a fost îngropată de producția în masă, dar bogăția proceselor naturale și manuale își recăpătă încet importanța.Ne adresăm celor curioși, senzoriali, artiștilor, vrăjitoarelor și mamelor care vor să se conecteze cu o practică antică și să se intalnească să studieze puterea vindecătoare a plantelor pe materiale naturale.


🌿


O să petrecem patru ore impreună, conectându-ne cu natură și invantand cum să o transformăm în nunate magice folosind tehnici simple de vopsire. O să folosim plante de sezon, locale, și o să recreăm peisaje pe diverse tipuri de textile.


🌱


Mai multe informații despre program și modul de desfășurare, precum și despre înscrieri:


❣️


Andreea Tron este vrăjitoare, vopsitoare, arhitectă, iubitoare de natură, mamă de pisici, croitoreasă și un om care trăiește cu bunătate .

După câțiva ani de călătorii și de mutat din tară în tară pentru a studia și a lucra, s-a întors acasă în România în 2017 și a și a fondat Atelier Tron, un spațiu de experiment care îmbină pasiunile pentru artă, design, modă și arhitectură, într-un mod sustenabil, într-o serie de obiecte textile gândite să educe spre a fii mai buni cu noi și cu mediul care ne inconjoară.

Chiar dacă la început pictarea textilelor cu pigmenți naturali a început că o căutare personală, un exercițiu de meditație și de apropiere de natură și de sat, după câteva workshopuri în Asia și un curs intensiv în Spania, a devenit o formă de exprimare clară și firească.